Helena Gunnarssons Hästklinik

Dammet skapade stora utmaningar för Helena Gunnarssons hästklinik, men våra produkter löste problematiken och förbättrade inomhusmiljön radikalt.
– Redan efter en enda behandling märkte jag en enorm skillnad, nu mår både vi och hästarna betydligt bättre, säger hon.

Helena Gunnarsson har arbetat som veterinär sedan 2001, under elva år arbetade hon på Jägersros hästklinik och 2019 startade hon sin egen verksamhet i Staffanstorp. Hon har renoverat byggnaden i vackra ljusa färger med putsade väggar, satt in nya boxar, skapat undersökningsrum och lagt in ett golv av asfalt. Under renovering av väggarna hamnade en stor del av putsbruket på golvet, och snart upptäckte hon ett stort problem. Putsbruk har, precis som råa betonggolv, en poröppen yta som avger damm vid varje friktion.

"Det låg en dimma av damm i rummet när vi hade sopat. Oavsett hur mycket vi sopade fylldes luften av dammpartiklar och vår inredning och utrustning täcktes av damm", förklarar Helena Gunnarsson.
"När vi hade sopat i ett rum gick det inte att använda på någon timme. Istället fick vi planera arbetsdagen efter när vi skulle städa, vilket gjorde att vi ofta valde att inte sopa förrän i slutet av dagen, men det kändes inte bra. Detta är en klinik och då behöver vi en bra inomhus miljö, både för hästar och människor."

Applicering inklusive torkning tog en halv dag och förbättringen lät inte vänta på sig. När kliniken öppnade nästa dag var inomhusmiljön avsevärt mycket bättre.
"Det är en enorm skillnad, luftkvalitén är betydligt mer gynnsam. Hästar är väldigt känsliga för damm och tack vare Qloss har det har skett en stor förbättring av inomhusmiljön", säger Helena Gunnarsson.

Hon påpekar att många stall har problem med damm som kommer från underlaget, men också från grovfodret och ströfodret.
Dammet som kommer från underlaget kan i vissa fall vara skadligt för både människor och djur, men med Qloss Stable Stallgång blir man av med en stor del av dammpartiklarna", säger Helena Gunnarsson.
"Dessutom blir det betydligt enklare att sopa och hålla rent. Detta är en vinst för alla som vistas på kliniken."
- Helena Gunnarsson, Helena Gunnarssons Hästklinik

 

Eklunda Stuteri

​Eklunda Stuteri i Örebro är ett familjeföretag som har utvecklats under 35 år av Lena och Benny Zeiloth. På senare år har stuteriet fått förstärkning av Peder Zeiloth som rider, utbildar och tävlar hästarna. 
Eklunda Stuteri jobbar med hingstar, seminimport, seminstation, utbildning, uppfödning och försäljning av av framför allt unga hästar. Här står bland annat den kända hingsten Sir Oldenburg. 

"År 2020 byggde vi ett nytt hingststall på Eklunda Stuteri. För att säkerställa en god dammfri luft för våra värdefulla avelshingstar när stallgångarna sopas flera gånger dagligen, fick vi hjälp att behandla stallgolvet och stallgången med Qloss Stable Stallgång. Vi är verkligen jättenöjda med resultatet!"
- Lena Zeiloth, Eklunda Stuteri

 

Bondskäret

Bondskäret är ett naturreservat vid havet i norra upplandskusten. Där bor Yvette Heimbrand på en gård tillsammans med sin man, två barn och tre islandshästar. Vid sidan av deras jobb förvaltar de naturreservatet genom höslåtter, röjning och betesdjur som håller landskapet öppet.

För snart fyra år sedan brann den gamla byggnaden med stall, ladugård och loge ner till grunden. Idag är en ny fin byggnad återuppförd på samma plats. Den breda kvastade stallgången av betong är behandlad med Qloss Stable Stallgång och övriga utrymmen med Qloss Stable Magasin, för att få ett optimalt dammskydd och en stallmiljö med bra luftkvalité. I det ena boningshuset och i det nya stallet planerar familjen att erbjuda Bed & Box för familjer som vill ta med sin häst på semestern.

”Det är en helt otrolig skillnad när jag sopar stallgången och de övriga utrymmena efter att ha applicerat Qloss Stable Stallgång och Magasin. Det dammar inget förutom från ströfodret i boxarna. Fantastiskt skönt att slippa betongdammet!”
- Yvette Heimbrand, Bondskäret

 

Åbyhill Ponnyutveckling

Åbyhill Ponnyutveckling drivs av Ida Svensson i Norra Åby, Skåne. Ida är en ung entreprenör och bolaget erbjuder tjänster som inridning, tillridning och försäljning av ponnyer.

"Vi har, likt många andra stall, räfflat betonggolv. Det är toppen då hästarna sällan halkar, men fruktansvärt att sopa. Förr dammade det så mycket att varken människa eller häst kunde vara i stallet undertiden det sopades och en av mina hästar utvecklade dessutom överkänslighet mot damm och hostade en del. Sedan golvet blev behandlat med Qloss Stable Stallgång, dammar det inte överhuvudtaget och golvet är precis lika halkfritt som innan. Dessutom har hästen inte hostat en endaste gång sedan dess!" 
- Ida Svensson, Åbyhill Ponnyutveckling

 

Tilllbaka till Qloss Stable

Qloss AB | Truckvägen 6 | 231 62 Trelleborg | Tfn: 0410 - 460 70